| | |

Παζάρι 2016

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στο χριστουγενιάτικο παζάρι του Δήμου Κω.Προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας αλλά και γλυκίσματα που με πολύ μεράκι είχαν φτιάξει οι γυναίκες του Συλλόγου μας.

25η Μαρτίου

Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που διεξάγεται στη πόλη της Κω.Παρελαύνουν Άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά φέροντας πανέμορφες παραδοσιακές στολές ραμμένες με τον παραδοσιακό τρόπο.

28η Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος μας είναι παρών και στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να τιμήσουμε μια από τις μεγαλύτερες σελίδες της Ιστορίας μας.

Γλέντι 2017

Στη Νέα Φαντασία και αυτή τη χρονιά πραγματοποιήσαμε το ετήσιο γλέντι του Συλλόγου μας με τεράστια επιτυχία και πολύ ρουμελιώτικο κέφι.

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου.

Flower 1

Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Σύλλογου Στερεοελλαδιτών Ν.Κω 'Η ΡΟΥΜΕΛΗ'. Η ιστοσελίδα μας είναι μια προσπάθεια του Συλλόγου να ενημερώνουμε και να παρουσιάζουμε τις δραστηριότητες μας στο ευρύ κοινό, ενώ συνάμα να υπάρχει και ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους φίλους μας που θέλουν να επικοινωνήσουν διαδικτυακά μαζί μας. Ο Σύλλογος μας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Νήσο Κω. Ιδρύθηκε το έτος 2005 μετά από συσπείρωση μόνιμων κατοίκων της Ν.Κω που έχουν ρίζες και καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2014, η νέα σύνθεση του ορίστηκε ως εξής:

  • 1. Παπασταθόπουλος Ζ. Πρόεδρος
  • 2. Τσιάμης Γ. Αντιπρόεδρος
  • 3. Ευγενίδη Γ. Ταμίας
  • 4. Στίγκας Ν. Γ. Γραμματέας
  • 5. Χρυσούλας Γ. Αναπλ. Γραμματέας
  • 6. Σκεπετάρα Ελ. Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
  • 7. Κατσαντώνης Π. Αναπλ. Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
  • 8. Καραγιάννης Ευθ. Υπεύθυνος Παρελάσεων
  • 9. Κασκαβέλης Σ. Ειδικός Σύμβουλος


Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Κω "Η Ρούμελη" ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και μετά από πολύχρονη προσπάθεια του Κύριου Ζήση Παπασταθόπουλου από την Λαμία, το έτος 2005 και μέχρι σήμερα αριθμεί 65 μέλη. Ο σκοπός ίδρυσης του Συλλόγου είναι η αλληλογνωριμία και η σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στους κατοίκους της Κω με Στερεοελλαδίτικη καταγωγή καθώς και η διαφύλαξη και η συλλογή κάθε υλικού και μνήμης που αφορά την ιστορία, γλωσσολογία, λαογραφία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Στερεάς Ελλάδας. Μέλος του Συλλόγου μπορεί να εγγραφεί κάθε πρόσωπο στερεοελλαδίτικης καταγωγής που κατοικεί στην Κω, όπως επίσης οι σύζυγοι και τα παιδιά.

Flower 1

Για την πραγματοποίηση των σκοπών του συλλόγου έχουμε οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις όπως :

1. Τη συμμετοχή μας στις εθνικές παρελάσεις με παραδοσιακές στολές της Ρούμελης.

2. Την διοργάνωση κάθε χρόνο του ετήσιου παραδοσιακού γλέντι, όπου οι προσκεκλημένοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά στοιχεία της Στερεάς Ελλάδας Γεωγραφικά , Ιστορικά, Πολιτιστικά, Τουριστικά με την προβολή σχετικού βίντεο, να γευθούν γνήσια ρουμελιώτικα φαγητά, να ακούσουν Ρουμελιώτικη παραδοσιακή μουσική πλαισιωμένη από χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακές στολές.

Flower 2

3. Την καθιέρωση της ημέρας του Ρουμελιώτη όπου γίνεται υπαίθριο παραδοσιακό γλέντι με αρνιά σούβλας, κοκορέτσι, κλπ και παραδοσιακή μουσική. Στο μέλλον φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακές στολές που να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του νησιού. Επίσης την έκδοση και διάθεση εντύπων που αναφέρονται στην Ιστορία και παράδοση της Στερεάς Ελλάδος και την διοργάνωση Εκδρομών στην Στερεά Ελλάδα, καθώς και φιλανθρωπική βοήθεια σε συνανθρώπους μας στο γηροκομείο Κω.

4. Αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ρούμελη, όπως η ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, αφιέρωμα στην εθνική αντίσταση και τον Γοργοπόταμο, την επανάσταση του ΄21 και τον Αθανάσιο Διάκο τον φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που ο κόσμος της Κω μέλη και μη του συλλόγου συμμετέχουν , στηρίζουν και αγκαλιάζουν τις προσπάθειες μας και τους ευχαριστούμε πολύ και αυτό μας δεσμεύει και βοηθά να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις στο μέλλον.